vineri, 27 aprilie 2012

Sfaturi in dragoste…sentimente fara rost.






Sunt momente in viata cand ajungem la un anumit punct in care nu stim sigur ce ar fi corect sa facem . Oricat de experimentati am fi , toti trecem prin astfel de momente , momente cand simtim nevoia sa vorbim cu cei mai buni prieteni in legatura cu indoielile din suflet . Daca esti o fire extrovertita nu e nici o problema , dar daca ti-e greu sa-ti impartasesti gandurile cu altii atunci ai nevoie de o mare tarie de caracter ( in incercarea de-a fi obiectiv ) ca sa nu faci gafe cu viata . Omul e o fiinta sociala , ne nastem si traim in societate . Pe langa multe alte aspecte , societatea are la baza comunicarea . Fara comunicare nici nu s-ar fi nascut societatea .

    Pagina nu are nici un scop ascuns in spatele randurilor . Nu este o afacere . In spatele ei se ascunde un singur om , adica eu , cel care a creat-o si care tot timpul va mai veni cu noi idei si articole . Din motive personale prefer sa raman in anonimat .

    La fel ca orice om am trecut si o sa mai trec si eu prin astfel de momente , cand iti doresti sa capeti cat mai multe informatii corecte in legatura cu dubiile tale O pagina care sper , nu sa modifice , ci doar sa dea inceputul unor noi concepte in viata multor tineri apropiati de varsta mea . Nu doresc sa impun nimanui nimic , idealul meu este globalizarea conceptului de autoeducare , iar autoeducarea pe langa multe alte lucruri presupune autoanaliza continua si obiectivitate.


    Am scris mult fara sa mai apuc sa recitesc totul . Mi-ar fi destul de greu sa corectez greselile gramaticale si de exprimare . Nu am nici chef sa bag pagina prin corectorul gramatical din word (versiunea rom) caci trebuie sa transform paginile din format html in word si totul trebuie iar rearanjat . Cine are de inteles ceva de pe urma acestei pagini va trece peste acest aspect

CE gindesc fetele!

 

Relatie la distanta? 10 sfaturi pentru ca aceasta sa dureze

Sa fie distanta un prieten sau un inamic al cuplului? Cu totii suntem de parere ca, uneori, aceasta poate sa consolideze relatia si sa intretina flacara iubirii. Alteori, poate duce, putin cate putin, la racirea sentimentelor. 

Cat de adevarat este proverbul "Ochii care nu se vad se uita"?

Poate v-ati cunoscut intr-o vacanta sau poate pe Internet si problema este ca nu locuiti in aceeasi localitate. Sau poate aceasta distanta a intervenit pe parcurs, unul dintre parteneri fiind nevoit, din motive obiective, sa locuiasca in alta parte. Va iubiti si cea mai mare dorinta este ca relatia sa mearga. Iata cateva sfaturi pentru ca aceasta sa dureze, potrivit Ta Sante.

1. Asigurati-va ca startul este bun

Reciprocitatea sentimentelor este fundamentala. Asigurati-va ca partenerul va iubeste cu adevarat. Se spune ca dragostea este oarba, dar in cazul acesta este indicat sa se apeleze si la ratiune, la mici teste, pentru a verifica sentimentele celuilat. 

Acest lucru este necesar, deoarece atunci cand esti departe de cel sau cea pe care o iubesti este mai greu sa afli cu promptitudine ce gandeste despre tine si ce intentii are. Este foarte important de stiut daca celalalt se implica cu adevarat sau doar vrea sa se joace. 

2. Comunicati

Profitati de toate mijloacele de comunicare noi si de facilitatile lor: exista optiuni de numere preferate, oferte de SMS-uri nelimitate, toate acestea fac posibila comunicarea fara a scoate multi bani din buzunar. 

Sfaturi ca dragostea ta sa fie puternica


1. Nu permite relatiei sa se dezvolte prea repede inca de la inceput. Expresia “prea fierbinte ca sa nu se racesca” este adevarata. Relatiile care se dezvolta prea rapid se consuma de obicei prea repede. Lasa relatia sa progreseze normal.

2. Nu vorbi amanuntit despre defectele si slabiciunile tale atunci cind relatia este inca la inceput. Oricit de prietenos este partenerul si oricit de dispus sa-ti accepte slabiciunile, orice dezvaluire a unui respect de sine scazut sau a unui defect suparator poate fi fatala atunci cind relatia trece printr-o “vale”. Iar vaile vor aparea cu siguranta.

3. Nu uita ca respectul preceda dragostea. Zideste piatra pe piatra.
4. Nu il cauta prea des pe partener la telefon si nu ii da ocazia sa se plictiseasca de tine.

5. Nu te grabi sa iti descoperi prea timpuriu dorinta de a te casatori – sau convingerea ta ca la-I gasit pe Fat-Frumos sau pe Ileana Cosinzeana. Daca partenerul tau nu a ajuns la aceeasi concluzie, il vei arunca intr-o stare de panica.

6. Cel mai important lucru: Relatiile sunt constant “testate” de catre indragostitii prudenti care gusta momeala inainte de a o inghiti. Testarea imbraca multe forme, inclusiv retragerea putin din relatie pentru a vedea ce se intimpla. Poate va incepe o lupta nebuna. Poate vor trece doua saptamini pina la urmatorul telefon. Sau uneori apare si un rival.

In fiecare caz, intrebarea care se pune este: “Cit de important sunt eu pentru tine si ce ai face daca m-ai pierde?” Dar dincolo de aceasta intrebare se afla un aspect si mai important. Partenerul vrea sa cunoasca raspunsul la intrebarea “Cit de liber sunt sa plec daca aceasta vreau?” Cind se pun aceste intrebari,este vital sa ramii echilibrat, sigur pe tine insuti si independent. Nu te agata de cealalta persoana si nu implora mila. Unii oameni ramin necasatoriti toata viata pentru ca nu pot rezista tentatiei de a se injosi pe ei insusi atunci cind sunt testati.

7. Daca extindem conceptul, nu uita ca, virtual, orice relatie care dureaza un an sau mai mult si pare ca se indreapta spre casatorie va avea parte de un test suprem. O despartire va aparea, produsa de unul dintre parteneri. Partenerul care este parasit astfel terbuie sa stie ca viitorul lor impreuna depinde de capacitatea lui sau a ei de a face fata crizei. Daca partenrul care sufera poate ramine calm, urmatorii doi pasi pot fi impacarea si nunta. Asa se intimpla deseori. Daca nu se va intimpla asa, toate implorarile vor fi zadarnice.

8. Nu depindenti in intregime unul de celalalt pentru satisfacerea tuturor nevoilor emotionale. Pastrati-va preocupari si activitati care se desfasoara in afara relatiei romantice, chiar si dupa casatorie.

9. Pazeste-te de egoism in relatia ta de dragoste. Nici barbatul, nici femeia nu terbuie sa fie singurul partener care ofera ceva. Eu m-am despartit de o fata cu care ma intilneam pentru ca ea ma lasa sa o scot in oras, sa-i aduc flori, sa o invit la masa etc. M-am asteptat la o anumita reciprocitate, dar ea nu a oferit nimic relatiei noastre.

10. Fii atent la semnele evidente ale unor probleme potentiale. Daca ai indicii ca viitorul tau partener este neloial, capabil sa urasca, fara dorinte spirituale, dependent de droguri sau alcoo, egoist etc., intrerupe relatia. Crede-ma, o casatorie gresita este mult mai rea decit cel mai intens sentiment de singuratate.

11. Inca de la inceputul relatiei trateaza-l pe partener cu respect si cere acelasi lucru de la el. Barbatul trebuie sa deschida usa femeii ca sa intre; o femeie terbuie sa vorbeasca respectuos in public despre insotitorul ei etc. Daca nu pastrezi aceasta atitudine de respect inca de la punerea bazelor casniciei, iti va fi virtual imposibil sa o faci dupa aceea.

12. Nu pretui omul dupa frumusetea lui fizica fara cusur. Daca pretinzi perfectiunea fizica de la partenerul tau, si el s-ar putea sa procedeze la fel. Nu pierde dragostea din cauza unor valori false ale societatii.

13. Daca nu ai intilnit pina acum dragostea adevarata, sa nu cazi in capcana lui “nimeni nu ma doreste”. Este o capcana mortala care te poate distriuge emotional. Milioane de oameni sunt in cautarea unor parteneri pe care sa ii iubeasca. Problema este sa se gaseasca unul pe celalalt.

14. Oricit de mare este dragostea ta, fa-ti timp pentru a-ti “verifica presupunerile” impreuna cu partenerul tau, inainte de casatorie. Este surprinzatoare frecventa cu care oamenii se arunca in casnicie fara sa se gindeasca la deosebirile majore dintre sperantele celor care se casatoresc.
De exemplu:
  • Vrei sa ai copii? Cit de curind? Citi?
  • Unde veti locui?
  • Va lucra si sotia? Cit de curind dupa casatorie? Dar dupa ce se nasc copiii?
  • Cine va avea rolul conducator in realtie? Ce inseamna, de fapt, acest lucru?
  • Care vor fi relatiile voastre cu rudele?
  • Cum se vor chelui banii?
  • Cit de importane vor fi in casatorie problemele spirituale?

Acestea si alte “presupuneri” trebuie discutate punct cu punct cu ajutorul unui consilier. Multe conflicte viitoare pot fi evitate daca se ajunge la un acord in principalele domenii in care apar neintelegeri. Daca deosebirile sunt prea mari, este posibil sa nu se mai incheie casatoria.

15. Familiaritatea sexuala poate fi fatala unei relatii. Pe linga motivele morale, spirituale si fizice ale pastrarii virginitatii pina la casatorie, exista si numeroase avantaje interpersonale si psihologice. Desi afirmatia ca barbatilor nu le plac femeile “usoare” si se plictisesc repede de cele care nu au mai pastrat nici un secret, este considerata demodata, ea este totusi adevarata. Tot la fel femeile adesea nu ii respecta pe acei barbati care nu se gindesc decit la un singur lucru. Amindoua sexele trebuie sa nu uite sa foloseasca un cuvint stravechi:”NU!”

16. Cintaretul de muzica country Tom T. Hall a scris un cintec care dezvaluie intelegerea conceptului pe care l-am prezentat. Cuvintele cintecului sunt:”Daca tii prea usor dragostea, zboara, daca o tii prea strins, moare. Este unul din misterele vietii” Observatia lui Hall este corecta. Daca iubirii intre doi oameni nu i se acorda suficienta importanta in viata, ea se va stinge ca o planta fara apa. Toata lumea cunoaste acest adevar. Putini insa cunosc faptul ca dependenta exagerata poate fi si ea fatala dragostei. Se spune ca partenerul care are cea mai putina nevoie de celalalt are de obicei rolul conducator in relatie. Eu cred ca acest lucru este adevarat.

17. Nu exista nimic intr-o casatorie care sa elimine nevoia fundamentala a omului de a fi liber si respectat. Pastrati caracterul misterios si demnitatea in dragostea voastra. Daca partenerul se simte un timp prins in capcana si se retrage, permite-i sa o faca si retrageti-va si voi putin. Nu construiti o cusca in jurul lui. In schimb, eliberati-l cu incredere, dar fara sa aprobati imoralitatea sau comporatemntul distructiv.

Care e diferenta dintre iubire adevarata si pasiune trecatoare?


EL şi EA, două jumătăţi ale aceluiaşi întreg…  ieri umblau ţinându-se de mână, entuziaşti şi plini de vise, azi sunt indiferenţi unul faţă de celălalt şi, mai rău, se ceartă din nimicuri. Nu poţi să nu te întrebi: unde a dispărut pasiunea aceea înflăcărată şi cum de s-a stins într-un timp atât de scurt iubirea aceea exclusivistă pe care o afirmau? O iubire adevarata pare ca s-a mistuit, lăsând în urmă doar cenusa amintirilor…  Şi atunci când vălul iubirii de început a căzut, s-a dovedit că n-a fost vorba decât de o pasiune trecatoare
Poate ai trăit şi tu o astfel de poveste  care ţi-a lăsat un gust amar sau poate că o trăieşti în momentul de faţă… Te întrebi cu ce ai greşit şi cum puteai să prevezi deznodământul nefericit al unei relaţii care la început părea atât de promiţătoare, chiar perfectă…
Cum poţi să deosebeşti o iubire adevarata de o pasiune trecatoare? O legătură profundă, durabilă,  de una superficială, pasageră şi… comună? Si mai ales, care e mecanismul prin care pasiunea de moment se poate transforma în iubire?
Subiectul iubirii e unul foarte complex pentru că natura umană e foarte complexă, extrem de diferită şi nuanţată. Oricât de mult ai citi despre iubire, oricâte filme de dragoste ai vedea, oricât ai privi la cuplurile din jur, până ce nu ai trăit şi experimentat tu însuţi iubirea, n-o poţi înţelege. Şi mai ales, nu o poţi învăţa şi înţelege dintr-o singură relaţie. De aceea, pe parcursul vieţii, aproape fiecare om trăieşte mai multe poveşti de dragoste. Două-trei dintre ele sunt majore, restul sunt trecătoare, dar fiecare te ajută să mai treci un examen la ceea ce se numeşte  simplu “scoala vietii”.