duminică, 13 mai 2012

Se uită prima dragoste?


S-au iubit aproape 3 ani până într-o zi când s-au despărțit. Pentru el, ea a fost prima mare dragoste. Pentru ea, lucrurile au stat identic. Nu după mult timp de la despărțire el susținea că a uitat-o deja.  Ea abia când a cunoscut un alt băiat a reușit să creadă că l-a uitat pe fostul, ba mai mult, era sigură că noul ei iubit i-a vindecat rana din inimă și i-a umplut ”cordul” cu dragostea lui. Fiecare s-a căsătorit cu cel care i-a vindecat inima. Așa au trecut anii. Copii s-au născut ambelor familii. Fiecare dintre cei doi avea un cămin fericit și împlinit alături de ”a doua lor dragoste”. Într-o zi el a trebuit să meargă la o farmacie în centrul orașului. O doamnă i-a zâmbit de la ghișeu. Era prima lui dragoste. Pe moment a uitat ce trebuia să cumpere, iar mintea și inima i-au fost răscolite. Deși trecuseră ani mulți, ea rămăsese pentru el la fel de splendidă. O vedea prin aceeași ochi. Inima ei bătea însă mai tare ca a lui, dar cu o forță proprie a reușit să-și păstreze ”oficialitatea” și să-l întrebat rece: ”ce doriți domnule?” Simțea și ea ceva, dar pentru că voia să-i arate s-a făcut că nu-l cunoaște. El buimac a răspuns:  ”Paracetamol, o cutie de paracetamol.”
A plătit, a primit restul a mai privit-o o dată scurt și a plecat. A trântit ușa de la mașină și a plecat în trombă spre casă. La semafoare toți îl claxonau din spate. Ceva se întâmplase cu el. Ajuns acasă a înmânat cutia cu medicament soției sale. Aceasta l-a privit lung și i-a zis: Dragă, ce te-am trimis eu să cumperi și ce mi-ai adus tu? Ți-am zis să iei antibiotic. Copilul face febră și tu vii cu paracetamol.” El a răbufnit și i-a pus pe masă toate defectele. Soția i-a trântit câteva cuvinte jignitoare, a luat cheile mașinii și a plecat să cumpere antibioticul.Din acea zi familia lor s-a destrămat. El trăia în trecut și ori de câte ori avea ocazia mai trecea pe la farmacie să-și întâlnească ”prima dragoste”. În scurt timp a realizat că o iubea pe ea și numai pe ea,  iar dragostea pentru soție o vedea doar ca pe un surogat.
Povestea de mai sus este imaginară, dar în multe dintre cazuri lucrurile se petrec asemănător. Zilele trecute vorbeam cu o prietenă despre acest fenomen. Mulți susțin că prima dragoste nu se uită. Ba mai mult ei spun că poți trăi cu acea primă dragoste și în același timp să-ți iubești și partenerul de viață. Personal cred că nu poți avea același fel de dragoste pentru ambele persoane. E drept că nu am trecut pe-acolo, dar cred că cel puțin din punct de vedere logic, este aberant să iubești și ”prima dragoste ”și pe ”a doua”.
Tu ce crezi? Se poate uita prima dragoste? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu